Cum imi pot tunde singur parul?

Toata lumea stie ca un barbat trebuie sa se ingrijeasca singur. Indiferent de cum o face si in ce masura. Gandeste-te la banii pe care i-ai putea economisi daca ai invata sa iti faci singur tunsoarea, mai ales daca parul tau este mic si trebuie stilizat frecvent.

Multi barbati, indiferent de par, prefera sa se tunda in cele mai bune saloane, chiar daca asta presupune destui de multi bani investiti. Totusi, aceasta decizie este luata doar pentru ca acolo sunt respectate anumite norme obligatorii de igiena pe care clientii le apreciaza.

Daca intentionezi sa iti cumperi o masina de tuns profesionala si sa iti faci singur tunsorile acasa, costurile pe toate componentele si accesoriile sale se vor amortiza in timp. In fiecare moment in care stii ca ar fi trebuit sa mergi la o frizerie din apropiere, vei putea pune acei bani intr-un loc sigur si sa acorzi cateva zeci de minute parului tau.

Cum sa iti tunzi singur parul

Mai intai de toate, spala-l bine si usuca-l in asa fel incat acesta sa devina voluminos si moale. Alege-ti o zona in care sa efectuezi intreaga procedura. Selecteaza marimea dorita a pieptenilor masinii de tuns.

Acum poti incepe prin a-ti tunde parul de langa una dintre urechile tale prin tinerea aparatului intr-o pozitie verticala si miscarea acestuia din partea inferioara spre cea superioara. Aceasta miscare are loc pana in punctul in care partea laterala a capului intalneste partea superioara. Cred ca precedenta tunsoare te va ajuta sa iti dai seama care e acea limita.

Acest procedeu se repeta de jur imprejurul capului, cu exceptia partii de sus. In mod normal, poti alege ca marimea parului din acea zona sa fie egala peste tot, sau poti opta pentru lungimi diferite, crescatoare, incercand pe cat posibil sa eviti diferentele vizibile.

In mod normal, parul din partea superioara a capului poate fi tuns cu o singura marime care va fi in mod cert mai mare decat cea din lateral(asta daca nu cumva doresti ca parul de sus sa fie mai mic decat cel din zona tamplelor si urechilor, desi nu cred ca e cazul).

Pentru a obtine marimi diferite pentru parul din partile laterale si din spate, poti folosi un numar mai mare pentru a tunde intreaga zona, urmand ca apoi sa alegi numere mai mici, in ordine descrescatoare si sa le aplici treptat pana cand obtii un efect de ascendenta a lungimii firelor de par. Acorda mare atentie uniformitatii.

 

Spune-ne parerea ta! :)

Lasa un raspuns

Login/Register access is temporary disabled